el Francolí - ArticlesFauna de la Conca de Barberà

El Cargolet

Amb els seus 6-12 grams de pes i 9-10 cm de llargada, el cargolet (Trogloodytes troglodytes) és, després del bruel (veieu-ne el post) l’ocell més petit de la nostra fauna. És inconfusible: rodonet, marró-ocre, profusament ratllat i amb la cua enlairada, cerca insectes i fruits entre la vegetació i és molt actiu.

Podem trobar-lo en qualsevol territori, sempre i quan hi trobi espais adequats per a nidificar. A la primavera, el mascle fa diversos nius en el seu territori,que són progressivament ocupats per successives  femelles que atrau amb el seu reclam. En començar el festeig, la femella folra el niu amb molsa i pon de de cinc a vuit ous que coba durant setze dies, els polls volen al cap de disset dies.