el Francolí - ArticlesFauna de la Conca de Barberà

El durbec

El durbec (Coccothraustes coccothraustes) és un ocell capgròs i robust ,  el més gran dels nostres pinsans, arribant a pesar fins a 70g i mesurar fins a 18 cm. Té aspecte d’enfadat, amb un antifaç negre que l’envolta els ulls i un bec poderós i exageradament gros que utilitza per a obrir llavors tals com pipes, pinyons, pinyols de cirera o d’oliva.

A la Conca és un hivernant escàs, però en anys molt freds pot ser relativament freqüent. Se’l pot observar en boscos i també en prats o parcs on sovint pasturen discretament entre grups de pinsans comuns

Durbec (Coccothraustes coccothraustes). Natura Singular
Durbec (Coccothraustes coccothraustes). Natura Singular