el Francolí - ArticlesFauna de la Conca de Barberà

El tudó

El tudó (Columba palumbus) és un colom molt comú i d’hàbits forestals però que darrerament també colonitza jardins i espais urbans. De color gris i pit color vinatós, presenta unes franges blanques molt característiques tan al coll com a les ales, que es poden veure amb claredat quan volen.

Té un vol poderós i poc discret: el mascle sol fer volades d’exhibició tot ascendint batent les ales sorollosament per a planejar uns segons amb les ales esteses. S’alimenta de llavors i herba, i el seu apetit és notable doncs pot arribar a menjar una dotzena d’aglans d’una tirada, no en va és el més gran dels nostres coloms doncs pot assolir prop dels 700 grams.

És sedentari, tot i que a l’hivern arriben grans contingents d’individus del Nord d'Europa

Tudó (Columba palumbus). Natura SIngular.
Tudó (Columba palumbus). Natura SIngular.