el Francolí - ArticlesFauna de la Conca de Barberà

La llebre

Llebre

La llebre (Lepus europaeus) és un mamífer d’aspecte similar a un conill però de dimensions més grosses, aproximadament 50cm de cap i cos, assolint un pes de 3-4,5Kg

La velocitat és la seva arma principal doncs viu en ambients oberts, tot i que també habita en boscos. Té una alimentació fonamentalment vegetariana amb preferència per les herbes salvatges, tot i que també pot alimentar-se de cereals i productes d’horta i en èpoques d’escassetat fins i tot escorça d’arbres i branquillons llenyosos.

D’hàbits solitaris i nocturns, les llebres poden arribar a desplaçar-se fins a 15Km en una nit per a buscar menjar, però durant el dia s’ajoquen immòbils per a descansar confiant en el seu camuflatge per a passar desapercebudes.

Poden criar fins a 3 cops l’any, la mare prepara un “niu” directament al terra per als dos o tres llebretons que ja seran capaços de córrer sols 24h desprès de néixer i s’alimenten de manera independent a la setmana d’edat tot i que passaran unes setmanes fins que deixin d’alletar-se.