La mallerenga emplomallada

Posted on Posted in el Francolí - Articles, Fauna de la Conca de Barberà

La mallerenga emplomallada (Parus cristatus) és un petit moixó (fa uns 11cm, una mica menys que un pardal) que habita en les masses forestals, preferentment pinedes, però també es pot trobar en parcs urbans. És fàcil de reconèixer doncs té una cresta ben visible que estarrufa en cas de perill.

És un ocell fonamentalment insectívor, i passa el dia repassant, amb gran habilitat i equilibri, l’escorça i branques dels arbres tot cercant larves i insectes. Fa el niu tan en esquerdes i cavitats que troben en arbres, com en forats que les femelles perforen en troncs mig corcats i tous.