el Francolí - ArticlesFauna de la Conca de Barberà

La mallerenga petita

Mallerenga petita (Periparus ater). Natura Singular

La mallerenga petita (Periparus ater) és un moixó menut, sols arriba fins als 10 cm de longitud i 12g de pes, cos de color gris i cap amb colors blanc i negre ben contrastats. És d’hàbits forestals amb preferència per les coníferes on troba els insectes i pinyons dels que s’alimenta. A l’estiu en veurem bens poques, sempre en àrees de força altitud (en general per sobre el 600m) on nia. A l’hivern, és més freqüent i fàcil d’observar doncs entren molts hivernants del nord i centre d’Europa que sovint es deixen veure en jardins i parcs urbans on cerquen pinyons d’avets ornamentals, el seu menjar preferit a l’hivern.