La puput

Posted on Posted in el Francolí - Articles, Fauna de la Conca de Barberà
Puput, Upupa epops

La puput (Upupa epops) és un ocell singular i inconfusible: gran com un colom, coloració rosada amb ratlles blanques i negres, bec llarg i corbat cap avall i gran cresta que estén ocasionalment. És confiada i fàcil d’observar mentre menja al terra pausadament, tot capturant llagostos, grills, cucs... El seu nom prové del seu cant, un pu-put greu i profund que repeteix contínuament.

Fa el niu en forats d’arbres vells dels secans on viu. Es diu que els nius de les puputs fan pudor, degut a la gran quantitat d’excrements que produeixen mitja dotzena de polls, que creixeran ràpid, doncs a la tardor hauran de migrar cap a l’Àfrica.