L’Esquirol

Posted on Posted in el Francolí - Articles, Fauna de la Conca de Barberà

L’esquirol (Sciurus vulgaris)és un simpàtic rosegador, de color ocre vermellós, ben conegut per les seves acrobàcies i gran agilitat. La seva cua, llarga i compacta, els fa de timó quan salten entre les branques, i és que l’esquirol passa la major part de la seva vida a les capçades dels arbres.

S’alimenta bàsicament de llavors, es calcula que en un dia pot consumir uns 40g de pinyons, que extreu d’unes 110-140 pinyes, i això fa que la seva presència es detecti amb facilitat. Tot i això no són fàcils de veure doncs, en sentir-se descoberts, els esquirols s’amaguen a la cara oposada del tronc on s’estan immòbils, confiant en el seu camuflatge per a passar desapercebuts.

Els esquirols dormen en nius que fan als arbres, tan en forats de troncs com bifurcacions de branques. Crien un o dos cops l’any produint 3 o 4 cries que la mare alletarà i cuidarà fins que cap als 40 dies els juvenils es dispersen.

Esquirol (Sciurus vulgaris). Natura Singular. Fauna de la Conca de Barberà.
Esquirol (Sciurus vulgaris). Natura Singular. Fauna de la Conca de Barberà.