Al mes de juny, ja a les acaballes de la primavera, les papallones ens alegren els prats i jardins amb la seva explosió de color i diversitat que dura fins a finals d’estiu.
La vida d’una papallona comença setmanes abans, amb una femella fent la posta sobre una planta de l’espècie adequada. Les erugues que en surten mengen voraçment parts de la planta hospedadora i creixen de manera molt ràpida: la missió és menjar, créixer i acumular reserves. Finalment, les erugues es tanquen en un capoll per a protegir-se durant la fase de pupa en que l’animal es transforma en papallona. Un cop assolida la forma final de papallona, l’individu ja no creix més i només menja nèctar de flors, ja que compta amb reserves de proteïnes i greixos que s’han acumulat durant la fase d’eruga. La missió de la sovint curta fase de papallona és la reproducció i dispersió, i les femelles moren després de fer la posta.
Algunes papallones poden esdevenir plagues en la seva fase larvària, les erugues de blanqueta de la col (veieu-ne foto) s’alimenten de crucíferes salvatges com ravenisses, però també de conreades com la col, bròquil, rave o nap.





