El matollar florit

 

 

 

 

 

 

Els abellots (Bombus terrestris) o borinots, són abelles grans, fins a 25 mm, densament peludes, de  color negre amb dues bandes grogues i una blanca al final de l’abdomen. Ara a l’hivern,  només veurem reines atrafegades menjant doncs han abandonat la colònia a la seva sort. A la primavera, després d’aparellar-se, cada reina fundarà una  nova colònia amb diverses dotzenes d’obreres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El romaní (Rosmarinus officinalis)

és una de les plantes dominants dels nostres matollars. Els arbustos pinzellats de flors blaves, poden arribar als 2 metres d’alçada i viure dotzenes d’anys. L’aroma de les seves fulles, riques en olis i antioxidants, ha estat utilitzades tant en cuina com en farmàcia des d’antic.

 

 

 

 

 

 

Bruc d'hivern (Erica multiflora). Natura Singular

 

El bruc d’hivern (Erica multiflora) és una mata baixa,  just 1,5 m d’alçada, propi de sòls  calcaris, habitualment es troba associat al romaní. Floreix profusament amb centenars de minúscules floretes de colors rosats i granatosos.

ellots (Bombus terrestris) 

o borinots, són abelles grans, fins a 25 mm, densament peludes, de  color negre amb dues bandes grogues i una blanca al final de l’abdomen. Ara a l’hivern,  només veurem reines atrafegades menjant doncs han abandonat la colònia a la seva sort. A la primavera, després d’aparellar-se, cada reina fundarà una  nova colònia amb diverses dotzenes d’obreres

Argilaga (Genista scorpius) amb una abella (Apis mellifera). Natura Singular

L’argilaga (Genista scorpius) és un matoll molt espinós que pot assolir els 2 m d’alçada. Endèmic de la mediterrània occidental, les flors d’olor dolça i color groc intens atrauen molts insectes, en aquest cas una abella (Apis mellifera)

maní (Rosmarinus officinalis)

és una de les plantes dominants dels nostres matollars. Els arbustos pinzellats de flors blaves, poden arribar als 2 metres d’alçada i viure dotzenes d’anys. L’aroma de les seves fulles, riques en olis i antioxidants, ha estat utilitzades tant en cuina com en farmàcia des d’antic.