el Francolí - ArticlesFauna de la Conca de Barberà

La fagina

La fagina (Martes foina) és un carnívor de mida mitjana de la família dels mustèlids. El seu cos mesura de 40 a 50 centímetres als que s’ha d’afegir de 25 a 30 centímetres i alguns mascles poden arribar a pesar 2,5 Kg.
Nocturn i notablement adaptable, viu en quasi tots els medis del nostre entorn, incloses àrees urbanes. Tot i això és molt discret i difícil de veure. És un caçador eficaç sobretot de petits mamífers i rèptils, però les fruites del bosc i fins i tot el raïm són una part molt important de la seva dieta.
La fagina és territorial i solitària: només es trobarà amb una parella durant el poc espai de temps, poc menys d’una hora, que durarà el festeig i còpules, un o potser dos cops l’any.

 

 

 

Fagina