El rinoceront indi (Rhinoceros unicornis)

Article publicat a el Francolí el Març del 2024

Ja fa una bona estona que caminem, tot resseguint passadissos i túnels entre l’ herba alta que hi ha a la vora del riu. Sobatdament, el nostre guia s’atura i senyala unes petjades a la sorra  que ens indiquen el camí a seguir. Pocs minuts més tard trobem el que buscàvem, un rinoceront indi. Aquest mascle de dues tones continua pasturant ben tranquil, doncs no ens ha detectat ja que els rinoceronts tenen molt mala vista i nosaltres ens mantenim immòbils, silenciosos i amb el vent de cara a uns  40 metres de distància.

 

 

Rinoceront indi (Rhinoceros unicornis). Nepal. Natura Singular
Rinoceront indi (Rhinoceros unicornis). Nepal. Natura Singular
Rinoceront indi (Rhinoceros unicornis). Nepal. Natura Singular

Estem al Terai, les terres baixes del Nepal que fan frontera amb la Índia. En Bhim, el nostre guia, ens explica com en aquesta zona s’ha aconseguit erradicar la cacera furtiva: Patrulles militars continuades, implicació de comunitats,  educació dels joves i cooperació transfronterera han estat les peces que han permès revertir la sort del rinoceront indi, que fa sols 20 anys estava abocat a l’extinció. 

Cap al vespre, de tornada al campament, tornem a veure rinoceronts, una femella i el seu cadell es banyen plàcidament en un estanyol doncs aquests animals tenen  en l’aigua el seu espai segur.